Obezitatea din copilărie: o problemă gravă care vă pune copilul în pericol

Obezitatea din copilărie o problemă gravă care vă pune copilul în pericol

Obezitatea a devenit una dintre cele mai mari probleme de Sănătate Publică, și cu atât mai mult în copilărie. În ciuda îmbunătățirii înregistrate de cele mai recente date, o scădere de 13%, rămâne în continuare ridicată. Conform datelor raportate de Organizația Mondială a sănătății, anunțate la Congresul European privind obezitatea de la Viena, până în 2016, s-a înregistrat că copiii italieni erau printre cei mai grași din Europa, fetele italiene cu una dintre cele mai mari rate de obezitate și supraponderale, aproximativ 38%. Centrele pentru Controlul si Prevenirea Bolilor, raportează că aproximativ 13,7 milioane de copii și tineri cu vârste cuprinse între 2 și 19 au fost obezi în 2015-2016, crescând riscul de o serie de probleme cronice de sănătate de-a lungul drum. Ar putea fi numit paradoxul Mediteranei: în ciuda mare Nostrum, care și-a dat numele celei mai cunoscute și sănătoase diete, țările care se confruntă cu aceasta au cea mai mare rată de obezitate din copilărie.

Cunoașteți semnalele

Cunoașteți semnaleleAbordarea problemelor de greutate din copilărie în timp util, prin monitorizarea și adoptarea atitudinilor și stilurilor de viață sănătoase, nu numai că vă face un părinte responsabil, dar vă poate ajuta să evitați unele probleme grave de sănătate, mai târziu în viață

Este” grăsime pentru copii “sau” doar o etapă”, vor spune unii părinți. Dar ignorarea problemei greutății copilului dvs. nu îl va ajuta. Faceți o întâlnire cu medicul pediatru dacă observați aceste semne:

  • Sforăit noaptea sau dificultăți de somn
  • Dificultăți de respirație
  • Oboseală
  • Dificultate în exercitarea sau mersul pe jos pe scări

Pediatrul vă va ajuta să înțelegeți dacă copilul dvs. are o greutate nesănătoasă pentru vârsta, înălțimea și severitatea problemei. Un copil este supraponderal, când indicele său de masă corporală este mai mare decât percentila 85, iar obezul, dacă indicele său de masă corporală, este egal sau mai mare decât percentila 95. În plus față de clar impedanțele fizice, inclusiv: colesterol ridicat, astm, un sistem imunitar mai slab, artrita, cancer, boli de inima, diabet, și chiar complicații după o operație pe care o poate dezvolta dacă organismul are o greutate în plus, există, de asemenea, clar complicații și efecte emoționale asupra sănătății asociate cu obezitatea din copilarie. Mulți copii supraponderali sau obezi, de exemplu, sunt adesea hărțuiți și hărțuiți și, prin urmare, pot prezenta stima de sine scăzută sau depresie.

Dezvoltați un plan de scădere în greutate

Dezvoltați un plan de scădere în greutateAjutați copilul să piardă în greutate ar trebui să înceapă și să se încheie cu pediatrul. Să ne uităm la două grupe de vârstă: de la 2 la 11 ani și de la 12 la 18 ani. Copiii de la 2 la 5 ani, au o creștere foarte semnificativă pentru a face față, astfel încât excesul de greutate nu poate fi o problemă permanentă. Un copil obez din acea grupă de vârstă nu trebuie neapărat să lucreze la pierderea în greutate, ci prin reducerea sau oprirea creșterii în greutate. Odată ce copiii au împlinit vârsta de 12 ani sau trec prin pubertate, lucrul la scăderea în greutate devine o problemă mai mare.

Ei trebuie să facă schimbări, mai incisivi, eliminând alimentele prăjite și băuturile zaharoase și adăugând mai multe fructe și legume. Corect planul de formare, de asemenea, va depinde de vârsta și greutatea copilului, din păcate, nu te poți aștepta să te întreb copiii care sunt supraponderal, să efectueze activitatea fizică este importantă, pentru că ei cântăresc prea mult; se recomandă o abordare pe etape, incepand cu mersul pe jos, și, ca copiii să-și piardă în greutate și să devină mai potrivit, nivelul de activitate fizică poate crește.

Fii un model

Fii un modelSă fie clar, copilul este al tău și tu ești cel care adoptă un stil de viață greșit și mâncare! Nu puteți auzi astfel de fraze ca “” nu mănâncă”,” urăște legumele și fructele”, “mănâncă numai cartofi și wurstel”, nu! Tu ești cel care îi urăște, tu ești cel care nu gătește sănătos, Tu ești cel care nu a servit niciodată alimente sănătoase la masă, încă de la nou-născut.

Este inutil să ocolești problema, schimbarea, alimentația și stilul de viață, trebuie să se schimbe în familie, astfel încât copilul tău să crească și să poată avea o speranță de viață, lungă, sănătoasă și să nu devieze psihologic, din cauza ta. Este important să evitați băuturile zaharoase care conțin o mulțime de calorii. Dacă copiii nu sunt expuși la băuturi zaharoase, în general nu le doresc.

Nu poate fi realist să se presupună că copilul sau adolescent, nu va încerca o băutură răcoritoare sau lapte încărcat cu zahăr din când în când, atunci când el este cu prietenii, la o petrecere de aniversare sau alt eveniment. Doar asigurați-vă că nu au obiceiul de a bea acasă. Menținerea unei greutăți sănătoase poate deveni un obiectiv al familiei, inspirând unele activități de grup. Când sunteți împreună, încercați să gătiți o masă sănătoasă în familie sau să vă obișnuiți să mergeți în fiecare seară. Veți petrece mai mult timp unul cu celălalt și veți lucra împreună, veți pierde kilogramele în plus și veți îmbunătăți sănătatea și bunăstarea.

Amintiți-vă că este copilul dvs. și sunteți responsabil pentru el, nu numai în copilărie, ci pentru întreaga existență cu care se va confrunta și va trăi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*