Cum să tratați cataracta și să recunoașteți simptomele acesteia.

Cum să tratați cataracta și să recunoașteți simptomele acesteia.

Astăzi vorbim despre o boală oculară foarte importantă care, dacă nu este tratată la timp, poate duce chiar la pierderea vederii.

Studii recente confirmă faptul că 30% dintre adulții de peste 65 de ani sunt expuși riscului de cataractă. Procentul crește până la 70% pentru subiecții de peste 85 de ani de viață. Termenul “cataractă” provine din cuvântul grecesc antic” katarraktês”, care se referă la ceva care cade de sus. Este o boală a lentilei, adică lentila care focalizează imaginile pe retină, care tinde să devină din ce în ce mai opacă până când își pierde complet transparența.

Cum să tratați cataracta și să recunoașteți simptomele acesteia

Cum să tratați cataracta și să recunoașteți simptomele acesteiaÎn natură, obiectivul este transparent și elastic. Atunci când proteinele care o compun agregate și oxida între ei începe procesul de opacifiere; cristalin în sine trece de la natural transparent la galben-brun de gând pentru a schimba culoarea de tot ce ne înconjoară atunci când imaginile sunt focalizate pe retina. La unii subiecți există și cazuri de cataractă juvenilă, de obicei datorită caracterului ereditar, traumei, diabetului avansat și fumatului excesiv de țigară.

Acesta este modul în care cataracta este definită de Wikipedia: cataracta este un proces de pierdere progresivă a transparenței lentilei în ochi care duce la o scădere a vederii. Poate afecta unul sau ambii ochi. Adesea se dezvoltă lent și apare mai ales odată cu creșterea vârstei. Simptomele pot include culori decolorate percepute, vedere încețoșată, halouri în jurul luminilor, probleme cu luminile și dificultăți de a vedea noaptea. Acest lucru poate duce la dificultăți în conducerea mașinilor, citirea sau recunoașterea fețelor. Vederea slabă poate duce, de asemenea, la un risc crescut de căderi și depresie. Cataracta este cauza a jumătate din cazurile de orbire și 33% din tulburările vizuale din întreaga lume.

Cum de a vindeca cataracta-care sunt simptomele?

Cum de a vindeca cataracta-care sunt simptomeleÎn unele cazuri, mai ales la început, cataractele sunt asimptomatice și tind să evolueze foarte lent. S-a constatat că mulți subiecți găsesc în faza de cataractă ușoară o îmbunătățire a vederii apropiate. Această patologie a ochiului poate fi ușoară sau severă și, prin urmare, în unele cazuri aveți dificultăți de concentrare, în timp ce în altele aproape o capacitate vizuală totală.

Cataracta provine întotdeauna din lentilă, iar creșterea acesteia poate apărea în nucleu sau cortical. Cataractele din nucleu sunt cele mai frecvente și se datorează îmbătrânirii ochiului. Cataracta în cortical se dezvoltă în partea exterioară a cortexului, extinzându-se din ce în ce mai mult spre lentilă. Este tipic diabeticilor și pacienților care au fost expuși prea des la UVA.

Cataracta subcapsulară posterioară se dezvoltă în partea posterioară a cortexului și este tipică pentru pacienții care au deja alte patologii oculare sau care iau alte medicamente. În trecut, a avut tendința de a aștepta progresul patologiei înainte de a interveni chirurgical. Astăzi, însă, tinde să prevină în timp în stadiile inițiale, iar tehnicile moderne permit corectarea în același timp a oricăror tulburări vizuale, cum ar fi miopia și astigmatismul.

Așa cum am spus deja, cataracta se datorează adesea motivelor genetice, vârstei, razelor ultraviolete, fumatului, diabetului, traumei și consecințelor altor terapii. Razele ultraviolete și senilitatea fac lentila mai puțin elastică. Opacifierea sa poate proveni, așa cum am văzut, din nucleu sau cortex.

Chiar și vânătăile pot fi cauza cataractei, în special la tineri. Nu mai puțin frecvente sunt cazurile datorate diabetului, care determină hiper hidratarea lentilei, problemele glandei tiroide și abuzul de alcool și fumatul. În cele din urmă, trebuie să ne amintim uveita (inflamația sutienului mediu vascular al ochiului), distrofiile ereditare precum retinita, sindroamele Wagner și Stickler și intervențiile chirurgicale pentru vindecarea glaucomului.

Îngrijirea cataractei-intervenție și reabilitare?

Îngrijirea cataractei-intervenție și reabilitareDin punct de vedere tehnologic, chirurgia cataractei a făcut pași mari în ultimii ani și mulți pacienți și-au recuperat aproape complet vederea după operație. Îndepărtarea cataractei înseamnă îndepărtarea lentilei opace și înlocuirea acesteia cu o lentilă din plastic numită intraoculară.

O tehnică foarte modernă este facoemulsificarea, care constă în îndepărtarea lentilei prin ultrasunete, cu anestezie locală și fără cusături. Reabilitarea sau recuperarea vizuală după operație este într-adevăr foarte rapidă; ochiul operat rămâne legat la ochi până în ziua primei vizite de control. Mai târziu, este adesea sfătuit de medici să poarte ochelari de soare pentru câteva zile.

Lentilele reprezintă maximul tehnologiei moderne, ele pot fi fotocromice, polarizate și progresive. Cumpărându-le, veți garanta un produs util imediat ca o protecție eficientă și pentru viitor în zilele însorite.

Riscurile intervenției nu sunt mari. Cel mult pot exista complicații, cum ar fi ruperea capsulei lentilei. Rețineți că o lentilă artificială nu este încă capabilă să reproducă 100% funcționalitatea celei naturale. Din acest motiv, utilizarea ochelarilor va fi necesară și după operație. Aceasta este cu siguranță o bună ocazie de a încerca calitatea eficientă a lentilelor occhiali24.it, fie în cazul în care aveți nevoie de lentile monofocale tradiționale, fie în schimb aveți nevoie de multifocal progresiv.

Alte afectiuni minore, post-operatorii, cataractă, care pot apărea sunt înroșire, senzație de arsură, lachrymation, modificările vizuale între ochiul operat și de ce nu, viziunea de halouri și umbre diverse, o creștere a presiunii în ochi, și, după cum sa menționat mai devreme, o imprecise calcul de cristalin artificial, cu nevoie de noi lentile de corecție.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*