Cum să slăbiți greutatea

S-au făcut multe din rezultatele publicate recent ale studiului (intervenția dietei care examinează factorii care interacționează cu succesul tratamentului). Majoritatea titlurilor au subliniat faptul că cele două diete implicate — cu conținut scăzut de grăsimi și cu conținut scăzut de carbohidrați-au ajuns să aibă aceleași rezultate în aproape toate punctele finale studiate, de la pierderea în greutate până la scăderea glicemiei și a colesterolului.

Ceea ce este cel mai interesant, totuși, este modul în care aceste două diete sunt similare. Autorii au dorit să compare scăzut de grăsimi vs low-carb diete, dar au, de asemenea, a vrut să studieze genetice și fizice makeups care presupune (lor) pot influența cât de eficient fiecare tip de dieta va fi pentru oameni. Studiile anterioare au sugerat că o diferență într-o anumită secvență genetică ar putea însemna că anumite persoane se vor descurca mai bine cu o dietă cu conținut scăzut de grăsimi. Alte studii au sugerat că sensibilitatea la insulină poate însemna că anumite persoane se vor descurca mai bine cu o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați.

Ce a dezvăluit despre pierderea în greutate

Studiul a început cu 609 de persoane supraponderale și obeze relativ sănătoase, iar 481 au finalizat întregul an. În prima lună, toată lumea a făcut ceea ce făceau de obicei. Apoi, pentru următoarele opt săptămâni, grupul cu conținut scăzut de grăsimi și-a redus aportul total de grăsimi la 20 de grame pe zi, iar grupul cu conținut scăzut de carbohidrați și-a redus aportul total de carbohidrați la 20 de grame pe zi. Acestea sunt incredibil de limitata sume, având în vedere că sunt 26 de grame de carbohidrati in iaurt bea ma bucur ca am scrie acest lucru, și 21 de grame de grăsime în jumătate de baton de ciocolată neagră soțul meu și m-am despărțit pentru desert, noaptea trecută.

Acest tip de restricție alimentară este imposibil de menținut pe termen lung și, după cum a arătat acest studiu, inutil. Participanții au fost instruiți să adauge încet grăsimi sau carbohidrați până când au atins un nivel pe care l-au simțit că ar putea fi menținut pe viață.

În plus, ambele grupuri au fost instruite să :

  • mănâncă cât mai multe legume posibil
  • alegeți alimente integrale de înaltă calitate și nutritive și limitați orice procesat
  • pregătiți-vă singuri mâncarea acasă
  • evitați grăsimile trans, zaharurile adăugate și carbohidrații rafinați precum făina.

Oamenii nu au fost rugați să numere deloc calorii. Pe parcursul unui an, ambele grupuri au participat la 22 de clase de consolidare a acestor principii foarte solide — și toți participanții au avut acces la educatori de sănătate care i-au îndrumat în strategii de modificare comportamentală, cum ar fi conștientizarea emoțională, stabilirea obiectivelor, dezvoltarea auto-eficacității (cunoscută și sub numele de voință) și utilizarea rețelelor de sprijin social, toate pentru a evita.

Două diete diferite care nu sunt atât de diferite până la urmă

Ai înțeles toate astea? Practic, diferențele dintre grupuri au fost minime. Da, grupul cu conținut scăzut de grăsimi și-a scăzut aportul zilnic de grăsimi, iar grupul cu conținut scăzut de carbohidrați și-a scăzut aportul zilnic de carbohidrați. Dar ambele grupuri au ajuns să ia 500-600 de calorii mai puțin pe zi decât au avut înainte și ambele au pierdut aceeași cantitate medie de greutate (12 kilograme) pe parcursul unui an.

Aceste machiaje genetice și fizice nu au dus nici la diferențe. Singura măsură care a fost diferită a fost că LDL (lipoproteina cu densitate scăzută) a fost semnificativ mai mică în grupul cu conținut scăzut de grăsimi, iar HDL (lipoproteina cu densitate mare) a fost semnificativ mai mare în grupul cu conținut scăzut de carbohidrați.

Îmi place acest studiu pentru că a examinat o schimbare realistă a stilului de viață, mai degrabă decât o dietă moft. Ambele grupuri, la urma urmei, au fost etichetate ca diete sănătoase și au fost, deoarece anchetatorii de studiu au încurajat consumul de alimente integrale de înaltă calitate, nutritive, legume nelimitate și evitarea făinurilor, zaharurilor, grăsimilor rele și alimentelor procesate. Toată lumea a fost încurajată să fie activă fizic la un nivel majoritatea americanilor nu sunt. Și — acesta este unul mare — toată lumea a avut acces la consiliere comportamentală de bază menită să reducă consumul emoțional.

Când vine vorba de dietă, totul vechi este nou din nou. Întregul studiu ar putea fi la fel de bine numit un studiu al schimbării durabile a stilului de viață sănătos. Rezultatele jibe foarte mult cu cercetări anterioare despre stilul de viață sănătos.

Mesajul final este același cu care se termină de obicei:

Cea mai bună dietă este cea pe care o putem menține pe viață și este doar o bucată dintr-un stil de viață sănătos. Oamenii ar trebui să urmărească să mănânce alimente întregi de înaltă calitate, nutritive, mai ales plante (fructe și legume) și să evite făina, zaharurile, grăsimile trans și alimentele procesate (orice într-o cutie). Toată lumea ar trebui să încerce să fie activă fizic, vizând aproximativ două ore și jumătate de activitate viguroasă pe săptămână. Pentru mulți oameni, un stil de viață sănătos înseamnă, de asemenea, o mai bună gestionare a stresului și poate chiar terapie pentru a aborda problemele emoționale care pot duce la modele alimentare nesănătoase.

Faceți un Plan

Va trebui să știți ce vă face să doriți să mâncați atunci când nu vă este foame și să aveți un plan pentru acele momente. Dar nu este atât de simplu, așa cum mulți oameni vă pot spune din propria lor experiență. Metabolismul tău-cât de bine corpul tău transformă caloriile în combustibil-contează și el. Și dacă tăiați prea multe calorii, este rău pentru dvs. Îți încetinești metabolismul și asta te poate face să nu mai ai nutrienți. Există multe modalități prin care puteți face acest lucru, fără a tăia prea mult calorii.

Ai putea:

  • Tăiați din nou pe porții.
  • Aflați câte calorii obțineți într-o zi obișnuită și tăiați-vă puțin.
  • Citiți etichetele alimentare pentru a ști câte calorii sunt în fiecare porție.
  • Bea mai multă apă, ca să nu-ți fie așa foame.

Indiferent de metoda pe care o utilizați, va trebui să favorizați alimentele bune pentru dvs., cum ar fi legumele, fructele, cerealele integrale și proteinele slabe, astfel încât să mențineți o alimentație bună. Lucrul cu un dietetician este o idee bună, așa că faceți un plan care să acopere aceste nevoi.

Obțineți responsabilitate și sprijin. Multe aplicații vă pot ajuta să urmăriți mâncarea. Deoarece probabil aveți smartphone-ul cu dvs. tot timpul, îl puteți folosi pentru a ține pasul cu planul dvs. Sau păstrați un jurnal alimentar cu stilou și hârtie despre ceea ce ați mâncat și când.

La nivelul cel mai de bază, alimentele sunt combustibil. Îți dă energie să faci lucruri. Dar foarte puțini oameni mănâncă doar din acest motiv. E la fiecare adunare socială. Și acolo ne întoarcem mulți dintre noi când avem o zi grea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*
*